Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămant (FSLI) au transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să ceară Parlamentului reexaminarea Legii salarizării, invocând faptul că ”personalul din învăţământ este poziţionat în partea inferioară a grilelor de salarizare”, iar majorările nu se aplică de la 1 iulie 2017, ”cum se prevede în Programul de Guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 1/2017”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Camera Deputaţilor a adoptat cu majoritate de voturi proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acest proiect de lege a fost adoptat fără a se înlătura carenţele privind salarizarea personalului din familia ocupaţională «învăţământ», identificate de federaţiile sindicale reprezentative şi aduse la cunoştiinţa Guvernului României, precum şi tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte”, scriu reprezentanţii FSLI, în debutul documentului citat.

Sindicaliştii afirmă că "legea cadru de salarizare adoptată de Camera Deputaţilor personalul din învăţământ este poziţionat în partea inferioară a grilelor de salarizare, iar prima tranşă de majorare salarială nu se acordă de la 1 iulie 2017, aşa cum se prevede în Programul de Guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 1/2017”.

”Colegiul Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în numele celor peste 178.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar ale căror drepturi şi interese le reprezintă, vă adresează rugămintea de a cere Parlamentului reexaminarea acestei legi”, se mai arată în document.

Sindicaliştii apreciază că Proiectul naţional "România educată", iniţiat de şeful statului, ”nu poate conduce la rezultatele dorite, dacă nu se adoptă măsuri legislative prin care să se investească în resursa umană din educaţie”.

”Poziţionarea dascălilor în partea inferioară a grilei de salarizare va avea ca efect perpetuarea lipsei de atracţie a tinerilor performanţi către cariera didactică, precum şi scăderea motivaţiei cadrelor didactice care există acum în sistem”, se mai arată în scrisoare.

Tot miercuri, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret“, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa au solicitat preşedintelui şi premierului o întâlnire "de urgenţă” în care să discute despre problemele existente în sistemul de învăţământ, pentru a găsi "soluţii viabile şi responsabile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.