Fregata Regina Maria va participa, timp de o lună, la misiunile unei grupări NATO în Marea Mediterană, aceasta fiind cea de-a treia integrare în acest an a navei militare în grupări ale Alianţei Nord-Atlantice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că fregata Regina Maria se va integra în gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care va desfăşura misiuni de asigurare a securităţii aliate, în Marea Mediterană, în perioada 27 octombrie - 30 noiembrie.
 
Fregata va pleca, sâmbătă, din portul militar Constanţa spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 şi pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări asupra statelor Alianţei din bazinul mediteranean. 
 
Totodată, fregata Regina Maria va participa şi la exerciţiile multinaţionale Dogu Akdeniz 21, organizat de Forţele Navale ale Turciei, şi NIRIIS 21, condus de Forţele Navale ale Greciei. Fregata Regina Maria face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de Armata României.
 
Anul acesta, nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deţinut comanda grupării navale a Operaţiei NATO "Sea Guardian".
 
"Descurajarea şi apărarea colectivă constituie nucleul central al Alianţei Nord-Atlantice, susţinut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington şi de o legătură transatlantică durabilă. Forţele Navale Române contribuie la susţinerea unei abordări aliate de tip 360 de grade, privind apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare, fiind în măsură să furnizeze Alianţei personal specializat şi capabilităţi necesare pentru creşterea rezilienţei şi a capacităţii NATO de răspuns la orice tip de ameninţare”, au transmis Forţele Navale. 
 
Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval şi un detaşament de scafandri de luptă de incursiune la bord.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.