Fostul tenisman Ilie Năstase şi preşedintele FCSB Valeriu Argăseală au primit, joi, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Buzău, după ce consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate proiectele de hotărâri privind acordarea celor două distincţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ilie Năstase şi Valeriu Argăseală au venit, joi, la Buzău pentru a primi titlurile de Cetăţean de Onoare al Judeţului Buzău şi au participat la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean convocată cu acest prilej.

"Eu cred că cele două titluri acordate astăzi reprezintă enorm pentru Buzău. Trebuie să ne promovăm valorile. Este important să promovăm oamenii care au făcut ceva pentru România indiferent de domeniul în care au activat. Prin acordarea celor două titluri aducem nu neapărat o recunoştinţă celor doi, pentru că prin carierele dânşilor au primit recunoştinţa, dar astfel noi recunoaştem valorile poporului român. Cred ca este una dintre cele mai emoţionante zi de când sunt preşedinte al Consiliului Judeţean", a spus preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat că Buzăul îi aduce aminte de familie şi că, deşi în copilărie nu a stat mult pe la Buzău, de acum înainte va trebui să vină mai des, "obligat" de distincţia primită joi.

"Buzăul îmi aduce aminte de familie pentru că am venit aici la 4 ani. Azi, în faţa mea, pe masă, erau nişte covrigi şi cred că la 4 ani am mâncat primul covrig de Buzău. Nu am venit prea mult la Buzău cât am fost copil, însă acum am să o fac pentru că sunt oarecum obligat. Am să duc numele Buzăului mai departe şi am să mă opresc destul de des pe aici pentru că este în drumul meu. De asemenea, am vorbit cu domnul preşedinte şi am să dau numele meu unui club de tenis de aici, acolo unde o să vedem că se face performanţă", a spus Ilie Năstase.

La rândul său, preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală, a declarat că este mândru de originile sale buzoiene şi şi-a amintit de anii liceului petrecuţi la Buzău.

"Sincer, nu mă aşteptam să primesc acest titlu şi cred că este cea mai mare emoţie pe care am simţit-o deşi am avut multe emoţii în viaţa mea. Nu pot să nu îmi aduc aminte de Buzău, de locul în care un copil de 14 ani stătea în gazdă şi care a făcut patru ani de liceu economic în trei locaţii diferite. Rămân recunoscător acelui sat din comuna Beceni unde m-am născut şi locurilor de unde am plecat şi mulţumesc domnului preşedinte şi aleşilor judeţeni care au votat în unanimitate pentru acordarea acestui titlu", a spus Valeriu Argăseală.

Printre zecile de buzoieni veniţi să asiste la şedinţă s-a aflat şi profesorul de matematică din liceu al lui Valeriu Argăseală. Constantin Gâdea a spus că elevul său merită din plin acest titlu, fapt care l-a făcut pe Argăseală să izbucnească în plâns.

"Valeriu Argăseală merită din plin acest titlu. Şi el scrie poezii, şi eu scriu poezii, ştie matematică şi eu ştiu matematică, este patriot şi competent şi eu aşişderea. În ceea ce priveşte matematica eu consider că cele mai dificile domenii, pentru mine, sunt nevasta şi matematica. Când elevul meu mi-a telefonat să mă invite astăzi aici a încercat să mă laude cum că de la mine ar fi învăţat matematică şi eu atunci i-am spus «de unde dracu’ să ştii tu matematică dacă nu ştiu nici eu»", a spus Constantin Gâdea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.