Fostul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui Mihai Carp, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, a fost recompensat, la o festivitate desfăşurată cu uşile închise, cu o ”diplomă aniversară”, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Reprezentanţii Poliţiei Vaslui spun că această distincţie i-a fost oferită fostului inspector-şef în semn de mulţumire pentru activitatea desfăşurată în cadrul instituţiei şi că acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea definitivă a instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui l-a recompensat, vineri, pe fostul şef al instituţiei colonelul în rezervă Mihai Carp cu o ”diplomă aniversară”, cu ocazia sărbătorii a 195 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. 

Acordarea distincţiei fostului inspector-şef din perioada 2005-2015, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, s-a făcut într-un cadru festiv defăşurat cu uşile închise la Muzeul Judeţean Vaslui, fără ca mass-media să aibă acces.

”Pentru a marca aniversarea celor 195 de ani de existenţă a Poliţiei Române, reprezentanţii mai multor instituţii precum şi foşti conducători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au primit diplome aniversare. Acestea au fost oferite pentru a mulţumi celor care au condus IPJ pentru activitatea desfăşurată în cadrul instituţiei. În cazul domnului Mihai Carp, până la pronunţarea definitivă a instanţei, domnia sa se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonică.

Fostul inspector-şef al Poliţiei Judeţene Vaslui până în toamna anului 2015 a fost trimis în judecată în urmă cu un an, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru instigare indirectă la abuz în serviciu.

Mihai Carp este acuzat că, în calitate de şef al insituţiei, l-ar fi instigat pe şeful Serviciului Rutier Vaslui Ioan Vîrlan să ”determine, la data de 11 februarie 2015, pe un agent de poliţie din subordine să modifice procesele verbale de contravenţie întocmite pentru două persoane, în sensul modificării sancţiunii aplicate, din amendă contravenţională în avertisment”.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul comisar-şef Ioan Vîrlan, pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.