Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea Dorin Cristea a declarat, luni, că este ”stupefiat” de decizia ministrului Educaţiei de a-l demite alături de alţi 13 şefi de inspectorate, adăugând că motivele demiterilor sunt ”uşor contestabile din punct de vedere juridic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost surprins de notificarea şi de ordinul dat de ministrul Educaţiei. Este jenant. Sunt stupefiat de punctele incriminatorii care mi-au fost aduse. Îmi pare rău de ce se întâmplă şi chiar mă voi alia cu ceilalti 13 colegi şi vom da în judecată ministerul, bănuiesc. În mod concret s-au reproşat câteva puncte esenţiale cu privire la faptul că nu am informat ministerul despre starea învăţământului, punct comun la toţi colegii demişi, că nu am afişat declaraţiile de avere, că nu am răspuns la o adresă a Prefecturii Vrancea, dar data acestei adrese este 28 august 2017, adică peste zece zile, că nu am trimis o situaţie cu asigurarea resursei umane la nivelul unităţilor de învăţământ din Vrancea, că au fost semnalate deficienţe privind programul ”Laptele şi cornul”, care, conform legii, nu e o problemă strictă a inspectoratului şcolar. Noi monitorizăm, dar de contracte sunt răspunzătoare şcolile”, a spus Cristea.

El a adăugat că toate motivele care stau la baza demiterii sale sunt ”uşor contestabile”.

”Sunt elemente uşor contestabile din punct de vedere juridc. ISJ Vrancea nu a avut niciun control tematic în anul şcolar 2016-2017, cred că s-au pus în valoare toate notificările şi suntem la zi cu toate raportările. Nu înţelegem această decizie,dar avem cale de atac”, a mai spus Dorin Cristea. 

Dorin Cristea este şef al ISJ Vrancea din 1 septembrie 2016, cu concurs câştigat în 25 august anul trecut.

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian, demisă în weekend prin ordin de ministru, a declarat, luni, că a depus, alături de ceilalţi 13 şefi de inspectorate daţi afară, o contestaţie la Ministerul Educaţiei şi că vor trimite şi o solicitare la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, luni, într-o notă postată pe site-ul instituţiei, organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017 - 2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a unor funcţii de conducere din inspectoratele şcolare din Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea şi Vrancea.

Totodată, potrivit MEN, mai este vacantă temporar o funcţie de inspector şcolar general la ISJ Braşov şi sunt vacante 12 funcţii de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba - 1, Arad - 1, Botoşani - 1, Gorj - 1, Giurgiu - 1, Harghita - 1, Mureş - 1, Olt - 2, Teleorman - 1, Tulcea - 1 şi Vrancea - 1. De asemenea, sunt temporar vacante două funcţii de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.