Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian, demisă în weekend prin ordin de ministru, a declarat, luni, că a depus, alături de ceilalţi 13 şefi de inspectorate daţi afară, o contestaţie la Ministerul Educaţiei şi că vor trimite şi o solicitare la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florina Stoian a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Buzău, că i se impută trei greşeli, respectiv întârzierea transmiterii unui raport de la Compartimentul Audit, în condiţiile în care ea era în concediu medical în acea perioadă, dar şi că pe site-ul ISJ nu au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese pentru ultimul an şi că nu ar fi prezentat un document la Ministerul Educaţiei, deşi acesta era deja postat pe site-ul inspectoratului şi avea termen limită de prezentare abia luna septembrie.

”Când m-a sunat presa duminică şi mi-a spus că am fost demisă am crezut că e un ”fake news”, am zis că nu e posibil aşa ceva. Am plecat la ISJ şi am găsit duminică faxul. E ordin transmis vineri seară, la ora 22.00, privind revocarea din funcţie, un ordin în care se spune că începând cu 4 septembrie se revocă din funcţie Florina Stoian si că încetează contractul de management din 19 iunie 2015, dar acesta nu e contractul meu. Eu am contract din 27 mai 2016, din cauza grabei au greşit. Cine ştie al cui e contractul ăsta? Al altui nevinovat. Mi se aduc la cunoştinţă trei vini. Că nu am prezentat la minister un document pe care îl elaboram în septembrie şi îl prezentăm în şedinţa cu directorii, un document privind starea învăţământului pe anul anterior, adică 2015-2016, pe care avem obligaţia să-l postăm pe site-ul ISJ. Faptul ca nu l-am transmis la minister... nu avem nicio solicitare să-l transmitem. Nu ştiu de ce le trebuiau teancuri de dosare. Informaţia se putea vedea pe site. Apoi mi se impută că s-a solicitat un raport de audit care a fost elaborat de serviciul audit din ISJ în perioada aprilie-iulie anul acesta, raport care a verificat sistemul de control managerial intern al instituţiei. A fost trimisă solicitarea de la minister pe 17 iulie, cu termen de predare 20 iulie, şi vina este că nu s-a respectat termenul stabilit. Raportul apare ca fiind înregistrat de minister în 26 iulie. Daca ar fi verificat şefii de la minister, ar fi văzut că în perioada 12 -21 iulie am fost în concediu medical, iar în 17 iulie nu aveam cum să ştiu de el şi nu puteam face ceva să determin oamenii să-l trimită pe 20. Auditorul l-a trimis pe mail pe 22 iulie, adică sâmbătă. Eu am revenit pe 24 la muncă. A treia vină este că nu erau postate pe site-ul ISJ Buzău declaraţiile de avere şi de interese ale angajaţilor. Nu am apucat să le postăm. Dar nici în anii anteriori nu au fost postate. Însă, asta se poate sancţiona cu amendă de la ANI, nu cu demiterea unui inspector cu concurs”, a declarat Florina Stoian.

Ea a anunţat că, alături de ceilalţi 13 inspectori generali demişi, a contestat ordinul de revocare.

”Am fost deja la avocaţi. Toţi cei 13 vor face acelaşi lucru, am trimis o contestaţie la minister si vom depune la Curtea de Apel o solicitare pentru suspendarea ordinului pe motivele prezentate. E dreptul meu să mă apar, vedem ce spune instanţa. Graba cu care a fost făcut ordinul, toţi avem aceleaşi vini, ca să nu ne supărăm. Şi culmea, astăzi, am primit pe fax o adresă prin care ne anunţă că au fost scoase la concurs posturile noastre, asta ca să ne umilească şi mai mult. Ce s-a întâmplat e fără precedent în istoria Ministerului Educaţiei, să demită o dată atâţia inspectori generali cu concurs. Domnul ministru ar trebui să aibă o reacţie”, a mai spus Stoian.

Florina Stoian a ajuns şef al ISJ Buzău, după câştigarea concursului pentru ocuparea posturilor organizat de Ministerul Educaţiei, anul trecut. Ea este membră a PNL Buzău, în trecut fiind o apropiată a deputatului Cezar Preda.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, luni, într-o notă postată pe site-ul instituţiei, organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017 - 2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a unor funcţii de conducere din inspectoratele şcolare din Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea şi Vrancea.

Totodată, potrivit MEN, mai este vacantă temporar o funcţie de inspector şcolar general la ISJ Braşov şi sunt vacante 12 funcţii de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba - 1, Arad - 1, Botoşani - 1, Gorj - 1, Giurgiu - 1, Harghita - 1, Mureş - 1, Olt - 2, Teleorman - 1, Tulcea - 1 şi Vrancea - 1. De asemenea, sunt temporar vacante două funcţii de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.