Fostul primar al comunei argeşene Bradu Costel Zamfir a fost retrimis în judecată de DNA Piteşti pentru abuz în serviciu în formă continuată, după ce ar fi întocmit sau alterat înscrisuri oficiale pentru a stabili, nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafeţe de teren care aparţineau, de fapt, altora. Zamfir ar fi cauzat astfel pagube materiale de peste 8 milioane de euro, dar nu au fost dispuse măsuri pentru recuperarea acestora întrucât s-a constatat că nu are nicio proprietate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au dispus retrimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Costel Zamfir, la data faptei primar şi preşedinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, judeţul Argeş, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenitcu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (159 de acte materiale).

"Precizăm că, anterior, în etapa procesuală a camerei preliminare, prin încheierea din data de 19 septembrie 2019, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş, definitivă prin încheierea din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de judecătorii de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Piteşti, s-a dispus restituirea prezentei cauze la Serviciul teritorial Piteşti", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

După reluarea urmăririi penale şi efectuarea actelor de urmărire penală necesare pentru remedierea neregularităţilor constatate, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că Zamfir, în calităţile menţionate, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce decurgeau din funcţia de preşedinte al comisiei locale de fond funciar, în perioada iunie 2000 – mai 2007, ar fi încălcat dispoziţiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafeţe de teren situate pe teritoriul comunei Bradu, judeţul Argeş (lângă autostrada Bucureşti - Piteşti).

"Toate suprafeţele de teren retrocedate (ce însumează 1.508.903 mp) ar fi fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care deţineau titluri de proprietate anterioare, valabile. În acest sens, inculpatul ar fi întocmit înscrisuri oficiale ori ar fi alterat astfel de înscrisuri care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate prin încălcarea dispoziţiilor Legii nr.18/1991, în sensul inexistenţei dreptului la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate ori cu privire la nerespectarea amplasamentelor", susţin procurorii DNA.

Prin acţiunile sale, Costel Zamfir ar fi cauzat producerea unei pagube materiale în cuantum total de 26.390.412 lei (echivalentul a 8.404.590 euro) sau vătămarea intereselor legitime persoanelor care deţineau un titlu de proprietate valabil.

În cauza, nu au fost dispuse măsuri asigurătorii în vederea reparării pagubelor produse prin infracţiune întrucât în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că Zamfir nu are în proprietate bunuri mobile sau imobile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.