Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Mircea Sandu este acuzat că a primit mită peste 720.000 de lei, de la două persoane, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu acea societate două contracte de asistenţă juridică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru luare de mită, şi Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 de lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

"Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.