Fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Laurenţiu Bădescu, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în cadrul Serviciului, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece există indicii că fostul director a săvârşit infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. De asemenea, alte două persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical au fost declarate incompatibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Agenţia Naţională de Integritate a transmi miercuri că soţia fostului manager al SAJ Constanţa Laurenţiu Bădescu a obţinut în perioada cât a fost angajată la SAJ venituri de aproape 800.000 de lei. 
“În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanţa (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soţiei sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical şi auxiliar din cadrul S.A.J. Constanţa, aceasta obţinând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 Lei.
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006”, a precizat ANI.
Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către  Laurenţiu Bădescu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa.
 
De asemenea, inspectorii de integritate au mai constatat că Georgios Katsiaounas, fost manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu - Rusescu” s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 noiembrie 2020 – 26 august 2021, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţiile de Manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu - Rusescu” şi administrator a două societăţi comerciale.
 
Un alt caz este cel al lui Lucian Ştefan Miron, director medical – membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2020 - 02 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan funcţiile de membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (director medical) şi administrator al unei societăţi comerciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.