Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se confruntă cu primul focar de coronavirus din valul 5 al pandemiei de COVID-19. Astfel, au fost confirmate patru cazuri de infectare la asistente medicale şi 15 la pacienţi. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a luat decizia interzicerii vizitelor în unitatea spitalicească din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, dar şi a focarului din unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, vizitele în unitatea spitalicească menţionată au fost interzise, excepţie făcând doar vizitele la pacienţii Covid care sunt în stare gravă şi doar dacă există acordul medicului şi al conducerii spitalului.

Decizia conducerii SJU Buzău vine în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID, dar şi al focarului din spital.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Focarul confirmat la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Buzău are în evidenţă 19 cazuri, fiind vorba atât de pacienţi, cât şi de asistente medicale.

"Este vorba despre 19 cazuri, din care 4 sunt asistente mediale, iar 15 sunt pacienţi. Este vorba de Secţia de Medicină Internă, care cuprinde şi Secţia de Nutriţie. Tot personalul medical confirmat cu SARS-CoV-2 este vaccinat, iar formele de boală sunt foarte uşoare. A fost testat tot personalul medical. Toţi pacienţii au fost transferaţi pe secţiile COVID", au declarat reprezentanţii SJU Buzău.

În ultimele zile, în Buzău se înregistrează în medie 180 de cazuri de infectări cu coronavirus şi aproximativ 15 reinfectări.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.