Un focar de COVID-19 a fost raportat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus 32 de beneficiari şi 7 membri ai personalului de îngrijire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a transmis, marţi seara, printr-un comunicat de presă, că  a fost declarat focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute şi până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 
Este vorba de 32 de beneficiari şi 7 membri ai personalului de îngrijire. 
 
"Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testaţi colegul de cameră al bătrânului, dar şi două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive", se arată in comunicatul Prefecturii Constanţa.
 
Sursa citată menţionează că apoi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa şi conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari şi personal), să fie testate RT-PCR. Astfel, au fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Cei 39 de pacienţi sunt asimptomatici, internaţi în spitalele din judeţ.
 
"Între timp, au fost realizate acţiuni de nebulizare şi dezinfecţie a suprafeţelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni. DSP Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică", a mai transmis Prefectura Constanţa.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.