Patru beneficiari şi o angajată din cadrul Centrului de Îngrijire a Persoanelor Adulte din Slobozia au fost diagnosticaţi cu COVID -19, azilul fiind declarat focar de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor din judeţul Ialomiţa, în azilul din Slobozia au fost confirmate cu coronavirus 5 persoane - 4 din rândul beneficiarilor şi unul din rândul angajaţilor unităţii.  Bătrânii depistaţi cu COVID 19 prezintă semne de boală, în timp ce angajata centrului este asimptomatică.

Urmare a acestei situaţii, DSP Ialomiţa a trecut luni la testarea tuturor celor 130 de bătrâni internaţi la azil.

Din primele informaţii, focarul de la azilul din Slobozia a izbucnit odată cu depistarea angajatei.

”Conform protocolului, personalul din astfel de centre este testat de două ori pe lună, iar în cazul femeii testul din această lună a ieşit pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pentru că aveau febră, 4 bătrâni au fost de asemenea testaţi, şi în cazul acestora rezultatul fiind pozitiv”, precizează independentonline.ro, care a furnizat iniţial informaţia referitoare la focarul de coronavirus de la centrul pentru vârstnici.

Alţi 3 vârstnici, care prezentau simptome de COVID 19, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, urmând ca unitatea medicală să-i testeze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.