Un focar de coronavirus a izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în secţia Ortopedie. Pe de altă parte, spitalul se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauza numărului mare de bolnavi cu COVID, din care mulţi ajung la unitatea medicală în stare gravă şi critică. Spitalul nu mai are locuri unde să-i trateze pe pacienţi, fiind folosite autospeciale ale ISU. De aceea, CJSU a cerut Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat alocarea a două construcţii uşoare din elemente modulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focarul de coronavirus a izbucnit în secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Galaţi, nouă pacienţi având teste pozitive. Dintre aceşti bolnavi, doar unul este vaccinat. 

De asemenea, un medic şi două cadre sanitare mediii din aceeaşi secţie, toţi vaccinaţi anti-COVID, au fost găsiţi pozitivi.

Pe de altă parte, Spitalul Judeţean Galaţi se confruntă cu o situaţie foarte gravă, din cauza valului de pacienţi care vin infectaţi.

Conform Prefecturii, 191 bolavi au fost confirmaţi pozitiv în ultimele 24 de ore, iar 8 pacienţi, cu vârste între 46 şi 81 de ani, au murit în izolatoare, niciunul nefiind vaccinat.

În contextul în care numărul bolnavilor este foarte mare şi nu mai sunt locuri în spitale, autorităţile au decis să transforme autospeciale de transport persoane din cadrul ISU Galaţi în module pentru pacienţii care ajung la spital.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să solicite Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat alocarea a 2 construcţii uşoare din elemente modulare care să fie transformate în puncte de triaj epidemiologic şi sală de aşteptare pentru suspecţii de COVID care se prezintă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. În plus, pentru a rezolva această criză, în mai multe spitale din Galaţi se amenajează noi paturi pentru pacienţii pozitivi şi care au nevoie de oxigen.

"S-a mai eliberat o secţie la Spitalul de Boli Infecţioase cu 20 de paturi care au oxigen, la Spitalul de Pneumoftiziologie s-au mai făcut câteva paturi ca pacienţii să poată beneficia de tratament şi oxigen. La Spitalul Judeţean s-au mai făcut paturi ATI şi acum se lucrează pentru a se mai face o secţie cu 25 de paturi pentru bolnavi, o secţie cu oxigen, pentru că acum nu mai vorbim de paturi de spitalizare, ci de secţii şi paturi cu oxigen. Necesarul de oxigen e foarte mare", a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.