Premierul Florin Cîţu a transmis vineri un mesaj de condoleanţe şi a exprimat solidaritatea cu poporul şi Guvern german, în urma inundaţiilor din ultimele două zile în Germania în care şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, iar alte sute de persoane sunt dispărute sau rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sincere condoleanţe către familiile celor care şi-a pierdut viaţa în inundaţiile catastrofale din Germania. România este solidară cu poporul şi Guvernul german. Urăm multă putere comunităţilor afectate pentru a depăţo acest moment dificil”, a scris premierul Florin Cîţu, vineri pe Twitter. 

Acesta a avut un mesaj şi pentru poporul belgian şi olandez, după inundaţiile din aceste ţări.

„Profund întristat de vestea pierderii de vieţi omeneşti în urma inundaţiilor din Belgia, Olanda şi Luxembourg. Gândurile mele merg către cei afectaţi. Condoleanţe şi pentru familiile victimelor. Suntem solidari cu prietenii şi partenerii noştri în aceste vremuri grele”, a precizat Cîţu, vineri pe Twitter.

Cel puţin 81 de persoane au murit în urma unor inundaţii şi ploi diluviene care au devastat vestul Germaniei joi, iar autorităţile au anunţat vineri 50 de morţi numai în Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate regiuni de revărsări de ape, relatează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.