Premierul Florin Cîţu a anunţat că sâmbătă sunt livrate primele doze de vaccin AstraZeneca, un număr de 21.600, către Republica Moldova şi în următoarele luni vor trimise şi alte doze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a afirmat Florin Cîţu, într-un clip postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook. 

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri în sistem online, proiectul de hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Actul normativ prevede acordare unei tranşe către Republica Moldova a 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie. În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.