Firma Miele din Bucureşti a fost amendată de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 52.000 de lei fiind găsite produse care nu aveau traduse în limba română informaţiile de utilizare, iar acestea au fost oprite temporar de la vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în urma unei reclamaţii care sesiza diverse nereguli la modul de comercializare al SC Miele Appliances SRL, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov a făcut un control la această societate. 
“Ca urmare a verificărilor, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au constatat că se confirmă aspectele menţionate în sesizare. Mai exact, informaţiile de utilizare ale electrocasnicelor comercializate nu erau traduse în limba română, pe etichetele de produs, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul accesoriilor pentru produse, a detergenţilor şi soluţiilor de curăţare a aparatelor. O altă abatere de la legislaţia în vigoare era faptul că oferta de vânzare cu preţ redus, din cadrul magazinelor, afişa o valoare a procentului de discount mai mare decât suma reprezentând preţul redus”, a transmis ANPC.
În urma neregulilor găsite au fost date trei amenzi în valoare totală de 52.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele cu abateri de etichetare, a fost interzisă punerea la dispoziţie a articolelor electrocasnice care înregistrau deficienţe de informare a consumatorilor şi a fost făcută propunere de emitere a deciziei de încetare a practicii incorecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.