Zona de protecţie a Monumentului ostaşului necunoscut din Parcul Carol din Capitală va fi reabilitată şi adusă la starea iniţială, a anunţat, joi, primarul general Gabriela Firea, în urma unei întâlniri cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, la sediul PMB, printre temele abordate numărându-se proiectul complexului social multifuncţional pentru pensionari şi pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă din Sectorul 4, precum şi transferarea unei suprafeţe de teren de 56 de metri pătraţi aflat pe bulevardul Timişoara, pe care este amplasat "Monumentul Eroilor căzuţi în teatrele de operatii şi pe teritoriul României”, din administrarea Municipiului Bucureşti în administrarea MApN, astfel încât ministerul să poată executa lucrări de amenajare a monumentului.

"Voi promova aceste iniţiative în şedinta de Consiliu General din luna octombrie şi vă asigur de întreaga disponibilitate a autorităţii locale în ceea ce priveşte realizarea acestor proiecte”, a spus primarul general. 

În ceea ce priveşte Monumentul ostaşului necunoscut din Parcul Carol, Firea a spus că va solicita ALPAB să facă toate lucrările necesare de reabilitare în zona de protecţie a monumentului, astfel încât aceasta să fie adusă la starea iniţială.

Firea a dispus şi înfiinţarea unui grup de lucru în Primăria Capitalei, care să elaboreze documentaţiile necesare, astfel încât aceste iniţiative să poată fi supuse votului consilierilor generali. 

Primarul general şi ministrul Apărării au mai discutat şi despre un imobil de pe Şoseaua Sălaj din Sectorul 5, aflat în administrarea Primăriei sectorului 5, unde locuiesc atât familii care reprezintă cazuri sociale, cât şi angajaţi sau foşti angajati ai MApN.

Având în vedere că situaţia locatarilor din acest imobil este incertă, s-a decis formarea unei comisii formate atât din inspectori de la Poliţia Locală sector 5, cât şi de la Poliţia Locală a municipiului Bucureşti, pentru a identifica toate persoanele care locuiesc în această clădire, ulterior analizându-se fiecare caz în parte. În momentul preluării de către Primăria sectorului 5, majoritatea apartamentelor din imobil erau ocupate de angajaţi MApN, iar acum doar 10% - 15% dintre locuinţe mai stau salariaţi ai MApN, anunţă Primăria Capitalei.

Un alt subiect abordat la întâlnirea primarului Capitalei cu ministrul Apărării a fost cel referitor la situaţia terenului din strada Dimitrie Pompei nr. 4, în suprafaţa de 4 hectare, pe căre Guvernul, la cererea CGMB, l-a transferat anul trecut din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al municipiului Bucureşti. Pe acest teren, Primaria sectorului 2 ar fi trebuit să ridice ansambluri de locuinţe. Acest teren nu a fost însă transferat în termenul prevăzut de hotărârea de guvern, cei doi oficiali stabilind crearea unei echipede specialişti care să analizeze această situaţie şi să stabileascăun nou termen pentru predarea terenului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.