Cele 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziţioarea de biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot pe care Primăria Capitalei le oferă bucureştenilor care s-au înscris anul trecut în programul "Biciclişti în Bucureşti”, dar nu s-au regăsit pe lista beneficiarilor, sunt încă la tipar, urmând să fie gata până la finalul lunii, astfel că "nu rămâne nimeni fără voucher”, susţine primarul general, Gabriela Firea. Proiectul "Biciclişti în Bucureşti” a debutat anul trecut, când au fost acordate în primă fază 5.000 de vouchere, iar din cauza numărului foarte mare de bucureşteni înscrişi, CGMB a aprobat suplimentarea numărului de vouchere în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voucherele sunt acum la tipar, durează zece zile tipărirea, dar s-a început deja această procedură. Până la sfârşitul acestei luni vor fi tipărite şi vor fi transmise către cei care au fost declaraţi deja câştigători ai acestor vouchere de 500 de lei. Dacă titularul voucherului nu este acasă, la adresa pe care a comunicat-o pe email, după trei vizite succesive ale curierului poate fi ridicat voucherul de la sediile noastre de relaţii cu publicul. Deci nu va rămâne nimeni fără voucher. Vine vremea frumoasă, ne dorim să diminuăm şi traficul, iar sportul este foarte bun pentru sănătatea fiecăruia. Şi eu folosesc bicicleta”, a declarat marţi primarul Capitalei Gabriela Firea.

Precizările primarului vin în contextul în care mai mulţi bucureşteni s-au plâns că nu şi-au primit voucherele de biciclete, cu toate că se află pe lista beneficiarilor. Inclusiv consilierul general PNL Ciprian Ciucu a atras atenţia cu privire la acest lucru pe pagina sa de Facebook.

"Acum, că a venit primăvara şi e frumos afară, eu nu înţeleg unde sunt cei 25.000 de bucureşteni care şi-au luat biciclete cu banii primiţi de la primărie. (...) Înţeleg că din septembrie 2017 si până acum (în aprilie 2018!) nu s-au distribuit voucherele! Cine ar fi crezut? Au trecut 7-8 luni! Păi de aceea le trebuie o marjă de 20 de ani pt. spital, că nu-s în stare să dea nişte vouchere în 8 luni! (asta nu înseamnă cu eu sunt de acord cu acele vouchere)”, a scris el pe Facebook.

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureştenii să îşi cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot a fost aprobat în luna septembrie a anului trecut, într-o şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce în şedinţa din 30 august proiectul fusese respins.

Unele vouchere date de Primăria Capitalei au fost scoase la vânzare de beneficiarii lor pe OLX. Vânzătorii cereau pe ele între 350 şi 400 de lei. OLX a anunţat, ulterior, că a decis să dezactiveze anunţurile de vânzare a voucherelor.

Proiectul "Biciclişti în Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi, pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri. Primăria Capitalei a anunţat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile şi vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Biciclişti în Bucureşti", existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere. Primăria mai menţiona că programul va fi reluat şi în anul următor, iar toţi solicitanţii care au depus cereri în acest an şi nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediţia din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.