Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că instituirea unei taxe de centru în Bucureşti se va produce după modernizarea parcului auto al RATB, ea precizând că este în derulare o procedură de licitaţie deschisă pentru 400 de autobuze, care însă a fost contestată, că va fi lansată o altă procedură de achiziţie a 200 autobuze prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale şi că vor fi cumpărate şi 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, la Adevărul live, că municipalitatea îi va întreba pe bucureşteni dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, pentru că altfel nu se va mai putea circula în Bucureşti. Firea a spus că, după eliminarea taxei de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală.
 
Firea a precizat, marţi, la o dezbatere, că Municipiul Bucureşti, în calitate de entitate contractantă, are în derulare în prezent o procedură de licitaţie deschisă, procedura de achiziţie online, pentru atribuirea unui contract sectorial privind furnizarea a 400 de autobuze urbane EURO 6 pentru transportul public. Valoarea estimată a contractului (fără TVA) este de circa 110 milioane euro. ”Licitaţia a fost contestată şi peste 2 zile urmează să avem o decizie în ce priveşte continuarea sau nu a procedurii”, a precizat Firea.
 
Primarul general a mai spus că, dat fiind faptul că sistemul de transport public reprezintă infrastructura critică, iar funcţionarea defectuoasă a acestuia are un impact direct şi negativ asupra cetăţenilor, municipalitatea a decis ca pentru urgentarea înnoirii parcului auto al RATB să demareze o procedură paralelă pentru achiziţionarea a 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale (precum BERD), care vor oferi atât asistenţă tehnică de specialitate, cât şi finanţarea necesară.
 
Gbriela Firea a menţionat că a fost aprobată şi achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze.
 
”După ce toate aceste măsuri se vor implementa, printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri”, a adăugat Firea.
 
Primarul Capitalei a mai declarat că anul viitor vor începe lucrările la mai multe parcări, unele în centrul Capitalei, altele, park&ride, la ieşirea din Bucureşti şi la gurile de metrou. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.