Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, referitor la auditul la Primăria Capitalei, că nu este o noutate că situaţia financiară a PMB este dificilă şi asta înseamnă că „din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt”. Ea a explicat că a formulat multe adrese către şeful Executivului în care cerea audienţă pentru a îi explica faptul că Primăria Bucureştiului nu mai poate, prin lege să încaseze taxe şi impozite locale şi singura sumă pe care o primeşte lunar este cea din cota de impozitul pe venit aferentă lunii respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt. I-am trimis, şi mai am copiile, foarte multe adrese oficiale şi i-am solicitat şi audienţă oficială în care i-am explicat că, din cauza faptului că Primăria Capitalei nu mai are dreptul prin lege să încaseze taxe şi impozite locale şi singura sumă pe care o primeşte lunar este cea din cota de impozitul pe venit aferentă lunii respective şi pentru că Ministerul de Finanţe de 2 ani de zile ne-a micşorat această cotă şi nu au putut fi achitate toate facturile, am rămas cu multe datorii, am solicitat sprijin măcar în sensul aprobării unui împrumut din trezorerie pentru a avea dobânda mai mică sau de pe piaţa bancară privată, lucru care nu s-a acordat”, a declarat Gabriela Firea, joi la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. 

Aceasta a adăugat că nu a ţinut ascunsă situaţia financiară dificilă a PMB şi a mai spus că e foarte bine să fie făcut un audit la Primăria Capitalei.

„Eu nu am ţinut ascuns acest lucru, şi anume situaţia dificilă din punct de vedere financiar a Primăriei Capitalei. Am spus, de asemenea, că avem conturile blocate din cauza unei situaţii create acum 16 ani, când primar era altcineva, şi nu mi se poate imputa mie acea decizie. Aşa cum spuneam şi acum, contul este blocat şi l-am avut blocat şi în perioada de campanie de către avocaţii domnului Costică Constanda. Prin urmare, ca să facem o comparaţie, domniile lor ţin la secret bugetul pe anul viitor, dar eu nu am ţinut la secret situaţia reală financiară a Primăriei Capitalei. Prin urmare, auditul este foarte bine să fie făcut. Noi am avut anual mai multe controale, audituri din partea Curţii de Conturi, din partea inspecţiei fiscale a Ministerului de Finanţe, nu am dus lipsă de control. Dacă se doresc în plus, este foarte bine. Vor afla că ceea ce am spus eu în toţi aceşti ani este adevărat. Altceva nu vor descoperi”, a conchis Firea.

Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Nicuşor Dan, după depunerea jurământului ca primar general al Capitalei că aşteaptă un audit serios la Primărie deoarece situaţia financiară a Bucureştiuliu este foarte proastă, iar adevărul trebuie spus. Şeful Executivului l-a asigurat pe edilul în funcţie că Guvernul va spriijini proiectele bune pentru dezvoltarea oraşului.

Încă din 28 septembrie, Nicuşor Dan spunea că doreşte să fie contractată o companie care să facă audit la Primăria Generală şi instituţiile din subordine, însă trebuie să fie un vot în acest sens în Consiliul General, apoi o procedură de achiziţii, deci probabil rezultatele auditului vor veni în maximum 6 luni. El a precizat atunci că  prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.