Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are de încasat de la terţe instituţii peste 260 de milioane de euro, mai mult de jumătate din această sumă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a declarat miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, însă informaţia este negată de minister.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a precizat la finalul discuţiei pe care a avut-o cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, că atât RADET, cât şi ELCEN au sume mari de încasat din datorii şi că trebuie găsite soluţii potrivite acestui moment pentru a pregăti Bucureştiul pentru sezonul rece.

"Şi RADET, la rândul său, ca regie, are de încasat de la terţe instituţii, peste 260 de milioane de euro, dintre care aproximativ 160 de milioane de euro, din perioada 2007 - 2011, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, sumă care ar trebui să poată fi recuperată în perioada următoare, tocmai pentru a nu interveni prescripţia", a precizat Firea.

Pe de altă parte, reprezentanţii MAI au infirmat această informaţie.

“Având în vedere întrebările primite referitoare la o posibilă datorie a MAI către RADET, vă informăm că MAI nu are nicio datorie faţă de RADET”, a precizat ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.