Primarul Capitalei Gabriela Firea anunţă că, la propunerea sa, consilierii au aprobat, în şedinţa de consiliu, proiectul "Testarea Continuă”, prin care creşte capacitatea de testare de la 800 la 1.600 de teste zilnic şi sunt achiziţionate încă 5 aparate de testare PCR şi 7 extractoare, ea preciâns că în Bucureşti Primăria derulează patru proiecte de testare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”Organizare, da! Panică, nu! Creştem capacitatea de testare a bucureştenilor de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste zilnic! Achiziţionăm încă 5 aparate de testare PCR şi 7 extractoare. La propunerea mea, ca primar general, consilierii au aprobat, în şedinţa de consiliu proiectul "Testarea Continuă"”, anuntă Firea într-o pstare pe Facebook. 
  
 Ea precizează că, în acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare despre care afirmă că ”vin în sprijinul bucurestenilor”: „Testăm pentru Bucuresti”, „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, programul „Pentru cei care nu stau acasă” şi „Vacanta 2020”, partea a-ÎI-a a proiectului „Testăm pentru Bucuresti”. 
  
 Gabriela Firea mai afirmă că, încă din luna martie a acestui an, Primpria Capitalei a cumpărat 5 aparate Real Time PCR şi extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeş, Spitalul Sfânta Maria şi Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Bals. 
  
  
 ”Pentru că ne dorim să venim în sprijinul bucureştenilor şi a putea realiza cât mai multe teste în vederea unor diagnosticări rapide, achiziţionam încă 5 Aparate Real Time Multiplex PCR şi 7 Sisteme Extracţie Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul Dr. Victor Babeş, Coltea şi Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor. Cu aceste aparate, vom putea creşte capacitatea de testare de la 800 de ţeste pe zi la 1.600 de teste”, adaigăprimarul Capitalei 
  
 Bugetului proiectului „Testarea continuă”, asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro. 
  
  
  
  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.