Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea a precizat că imobilul de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47 are făcută recepţia la terminarea lucrărilor de reabilitare şi este "printre cele mai sigure din Bucureşti". "Primarul «Nu ştiu dar vorbesc» susţine că Primăria Capitalei funcţionează într-o clădire nerecepţionată. Ghinion", a declarat Firea. Ea a explicat însă că accesul publicului nu se făcea pe uşa din faţă a clădirii, scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilind că oamenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu şi strada Anghel Saligny.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Primăriei Capitalei este un accident tragic! Mă rog pentru sănătatea băieţelului lovit de statuie şi sper să îşi revină cât mai repede. Aş fi făcut asta în linişte, fără comentarii, dar e nevoie să fac nişte precizări. Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine şi în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu. Şi clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar şi de pe vremea celorlalţi primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcţioneze ca sediu al Primăriei Generale. Şi statuile, Simfonie Roz şi Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo: au fost cumpărate încă din anul 2010 pentru a ajunge în sediul primăriei şi se află în lista monumentelor de for public ale Municipalităţii", a afirmat Gabriela Firea, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a subliniat că este vorba despre un accident.

"O spun clar, este un accident nefericit! Totuşi, situaţia putea fi evitată dacă Nicuşor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetăţenilor pe uşa din faţă a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegaţiilor oficiale pe uşa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabileşte că cetăţenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu şi strada Anghel Saligny. Însă Nicuşor Dan se hrăneşte din declaraţii populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranţa oamenilor, ci doar propria imagine. Aşa au apărut, din păcate, consecinţele nedorite ale unei acţiuni făcute pentru «a da bine»” în spaţiul public", a susţinut fostul primar general al Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, "în disperarea de a găsi justificări pentru lipsa de rezultate şi pentru a induce ideea că sediul primăriei nu este o clădire sigură, Nicuşor Dan emite senin încă o minciună gogonată".

"Primarul «Nu ştiu dar vorbesc» susţine că Primăria Capitalei funcţionează într-o clădire nerecepţionată. Ghinion. Clădirea din bd Regina Elisabeta nr 47, a cărei reabilitare s-a terminat în 2016, la insistenţele mele de a muta angajaţii în sediul de drept al primăriei de vis-a-vis de Cişmigiu, pentru a nu mai plăti o chirie imensă pentru sediul provizoriu, are recepţia la terminarea lucrărilor (...)", a precizat Firea.

Ea a prezentat un document semnat de reprezentanţii PMB, ISC, ISUBIF, Ministerul Culturii, constructor, consultant şi proiectant în 2017, arătând că sunt 5 ani de când modernizarea clădirii din Bd. Regina Elisabeta nr. 47 a fost fializată.

"Şi spun cu toată răspunderea că acest imobil este printre cele mai sigure din Bucureşti. Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 4382/28.11.2017 se află în sediul primăriei, la Direcţia Generală Investiţii. Nicuşor Dan putea să ceară hârtiile sau măcar o informare despre situaţie de la actualul director impus de Ludovic Orban. Nu mai tolerez minciuni din partea lui Nicuşor Dan! Sunt doi ani de când e primar general şi trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru propriile vorbe. Fie că şi le aminteşte, fie că nu. Exemple sunt nenumărate. Dar mă tem că Nicuşor Dan are resurse nelimitate în domeniul minciunilor şi a promisiunilor niciodată onorate", a conchis Gabriela Firea.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis că luni, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul PMB, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme. Copilul a ajuns la spital ”cu stare generală gravă” şi e la ATI, a transmis Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu». La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, arată precizarea de presă a instituţiei.

O anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei va avea loc în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie, în cazul acestui accident.

"Reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obţinând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, potrivit precizării de presă.

Instituţia mai menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

"Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie”, mai spunea sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.