Primarul general Gabriela Firea susţine că nu are nicio legătură cu firma Astra Bucureşti & CO Prod, care a câştigat licitaţia pentru echipamente de agrement destinate circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, şi roagă autorităţile să verifice relaţiile sale de rudenie cu Adriana Pandele, unul dintre acţionarii societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotnews a relatat că societatea „Astra Bucureşti & CO Prod” SRL, având-o ca acţionar majoritar pe Adriana Pandele, a câştigat contractul pentru achiziţionarea unui vaporaş turistic, a 50 de bărcuţe, 50 de hidrobiciclete, 32 de echipamente windsurfing, 30 de echipamente Kite-surfing, 20 de caiace cu un loc, 20 de caiace cu două locuri, 72 de biciclete şi a 8 turnuri pentru salvamari cu tot cu echipamentul necesar pentru intervenţii, în valoare de 1,8 milioane de lei. Contractul a fost atribuit pe 29 iunie, prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. 

Gabriela Firea a precizat, marţi, că nici ea, nici familia ei "nu au niciun fel de legătură cu acest caz" şi a rugat instituţiile abilitate ale statului să verifice existenţa vreunei legături de rudenie între acţionarii firmei în cauză şi familia sa.

"Primarul General, Gabriela Firea a respectat legislaţia privind achiziţiile publice şi a finalizat procedura prin semnarea acestui contract, în caz contrar, fondurile nerambursabile aferente acestui contract ar fi trebuit să fie returnate finanţatorului, respectiv MDRAP. Semnarea  contractului de furnizare nu a produs efecte, furnizorul nu a livrat în termenul asumat echipamentele, pe cale de consecinţă, Municipalitatea nu a plătit şi nu va plăti niciun leu către Astra Bucureşti & Co Prod SRL”, a anunţat Primăria Capitalei.

Potrivit caietului de sarcini publicat de PMB, proiectul de „Amenajare Circuit Turistic pe lacurile Floreasca şi Tei” trebuia finalizat pe 12.06.2015 sub sancţiunea pierderii finanţării nerambursabile. Potrivit Hotnews, gradul de realizare a proiectului este de 50%.

"Astra Bucureşti & CO Prod” a fost înfiinţată în 1994, are un capital social de 200 de lei şi îi are acţionari pe Emilia Zimbrişteanu cu aport de 25% şi de Adriana Pandele cu un aport la capital de 75%.

În 2004, firma condusă de Adriana Pandele şi-a schimbat sediul social în oraşul Voluntari, al cărui primar este Florentin Pandele.

Deşi, potrivit clasificării CAEN, firma are ca obiect principal de activitate „Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”, firma a s-a înscris la licitaţia pentru furnizarea de echipamente de agrement pentru parcurile Tei şi Floreasca din Sectorul 2 al Capitalei, licitaţii care erau derulate de Primăria Municipiului Bucureşti.

La momentul în care a fost iniţiată licitaţia, primarul general al Capitalei era Sorin Oprescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.