Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că Autostrada de Centură a Bucureştiului a devenit monedă de schimb pentru Guvern Orban. Edilul l-a acuzat pe şeful Executivului că acest proiect a fost blocat până astăzi când „cu mare fast prim-ministrul şi ministrul Transporturilor au anunţat deschiderea oficială a sectorului Sud, lotul 2”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Domnule premier, încetaţi să-i mai jigniţi pe bucureşteni! Ceea ce aţi facut azi, se numeşte abuz de putere! Autostrada de Centură a Capitalei, de care nu v-a păsat nici ca premier, nici ca ministru al Transporturilor, nici ca viceprimar, a devenit monedă de schimb a Guvernul PNL Orban pentru votul bucureştenilor! După ce ati blocat sistematic Autostrada de Centură a Bucureştiului, aşa cum a  încercat să blocheze toate proiectele vitale ale Capitalei, Guvernul PNL si-a dat arama pe faţă: recunoaşte că decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice”, a scris Gabriela Firea marţi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că premierului nu îi pasă de interesele cetăţenilor şi aşteptările bucureştenilor, iar Ludovic Orban îşi urmăreşte doar interesul politic.
 
„Mai exact, banii se dau în funcţie de carnetul de partid! Interesele cetăţenilor, aşteptările bucureştenilor nu au niciun fel de importanţă câtă vreme nu servesc scopului politic şi electoral al Guvernului liberal şi candidaţilor pe care îi susţine. Autostrada de Centură a Capitalei, proiect esenţial pentru un trafic civilizat în Bucureşti, a fost blocat, amânat şi pus în aşteptare până astăzi când, cu mare fast prim-ministrul şi ministrul Transporturilor au anunţat deschiderea oficială a sectorului Sud, lotul 2. Lipsit de orice scrupule şi presat de interesele electorale ale aliaţilor, premierul Orban foloseşte acest proiect ca monedă de schimb pentru votul bucureştenilor şi anunţă că Autostrada 0 se va finaliza dacă va fi ales primar candidatul alianţei”, a completat Firea. 
 
Primarul Capitalei l-a mai întrebat pe Orban de ce până acum A0 nu a fost pe lista priorităţilor Guvernului. 
 
„Altfel spus, banii publici de la bugetul de stat sunt direcţionaţi preferenţial doar pentru a urma şi susţine interesele politice şi electorale. De ce A0 nu a fost până acum pe lista priorităţilor acestui Guvern? Ce se va întâmpla cu acest proiect dacă bucureştenii ”vor îndrăzni” să voteze altfel decât le cere domnul Orban? Va rămâne blocat în continuare? Condamn cu fermitate atitudine imorală, periculoasă, care dovedeşte încă o dată lipsa de respect a Guvernului PNL Ludovic Orban faţă de resursele publice şi faţă de oameni. Încetaţi şantajul politic, domnule Orban! Şi, mai ales, încetaţi să jigniţi inteligenţa cetăţenilor, de care vă amintiţi doar în preajma alegerilor!”, a conchis Firea. 
 
Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a participat marţi la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.
 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.