Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că ”intervenţia autorităţilor este în forţă” în Capitală pentru deszăpezire, ea sfătuindu-i pe bucureşteni să rămână acasă dacă nu trebuie să ajungă la serviciu sau nu au vreo urgenţă medicală. Firea spune că niciun cartier nu este izolat, că mijloacele de transport în comun au fost suplimentate şi circulă în condiţii de iarnă şi că nu au fost avarii în reţeaua de termoficare, dar că în Sectorul 2 se furnizează agent termic la presiune redusă. Ea avertizează că diseară va fi cod galben de ger în Capitală, iar în week-end va fi ploaie cu gheaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun cartier izolat, avem 770 de autobuze în trafic, 250 de tramvaie şi 170 troleibuze. Ele circulă în condiţii de iarnă, dar sunt în staţii. Rugămintea mea este ca bucureştenii care nu trebuie să ajungă la serviciu sau la o urgenţă medicală să rămână acasă, pentru că va ninge până la prânz”, a afirmat primarul Capitalei, într-o intervenţie la Romania TV.

Gabriela Firea a susţinut că ”intervenţia autorităţilor este în forţă”, dar că, ”din cauza faptului că ninge în continuare, stratul se depune şi dacă sunt mai puţine maşini personale, intervenţia este mai eficientă”.

Firea a ţinut să sublinieze că ”decizia de neîncepere a cursurilor în şcoli a fost una corectă, înţeleaptă”.

”În această noapte nu am avut avarii la RADET dar suntem în dispecerat cu toate instituţiile din subordinea primăriei. Sunt anumite zone ale Capitalei care primesc agent termic la o presiune mai mică din cauza faptul că a fost şi va fi în continuare ger afară, iar reţeaua de termoficare în Capitală este una îmbătrânită, de aproape 50 de ani”, a mai spus primarul general, precizând că locuitorii Sectorului 2 primesc agent termic la o presiune mai mică.

Gabriela Firea a atras atenţia că diseară va fi din nou cod galben de ger în Capitală, iar pentru week-end prognoza este de ploaie cu gheaţă, ceea ce va produce polei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.