Ministrul Familiei Gabriela Firea a precizat că, în foarte scurt timp, va fi anunţată posibilitatea depunerii primelor solicitări pentru decontarea celor 3.000 de euro echivalent în lei pentru procedurile dedicate creşterii natalităţii în România. Ea a adăugat că au fost finalizate normele de aplicare şi Regulamentul pentru acest Program social pentru creşterea natalităţii adoptat de către Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt de două ori emoţionată, în primul rând pentru că avem aşa o importantă susţinere politică astăzi la lansarea acestui proiect pentru tineri şi studenţi şi pentru că începutul lunii noiembrie ne aduce două veşti bune pentru tinerii din România. Prima este că, în foarte scurt timp anunţăm public, posibilitatea de a fi depuse deja primele solicitări pentru decontarea celor 3.000 de euro echivalent în lei pentru procedurile dedicate creşterii natalităţii în România. Aşa cum ştiţi, proiectul a fost adoptat în şedinţa de Guvern şi s-a bucurat de sprijinul coaliţiei împreună cu toţi colegii mei de la Ministerul Familiei am încheiat normele de aplicare, cât şi Regulamentul. Prin urmare, luna această pot fi depuse primele cereri”, a explicat Gabriela Firea, miercuri la Palatul Victoria.

Pe 26 iulie, ministrul Familiei anunţa că Guvernul va aprobat hotărâre privind programul social de creştere a natalităţii şi că anul acesta va fi acordat acest ajutor pentru 2.500 de cupluri şi persoane singure, iar din 2023 vor fi sprijinite, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure.

„Veşti despre programul social de creştere a natalităţii. În curând, aprobăm în Guvern hotărârea prin care acordăm un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obţinerii unei sarcini. Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri şi persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susţinem astfel tinerii care îşi doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilităţii”, a scris Gabriela Firea atunci pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.