Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă, după ce Vlad Voiculescu a criticat metodologia de stabilire a deceselor provocate de COVID, că e dezgustător să constatăm că cei de la USR-PLUS au invocat „transparenţa” doar când au vrut să-i şantajeze sau să se răzbune pe partenerii de coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A fost nevoie de un întreg scandal politic ca să aflăm următoarele trei adevăruri cutremurătoare: 1. Datele despre numărul noi de cazuri COVID au fost măsluite din interese electorale: 2. Stăm prost cu vaccinarea, iar realitatea este cosmetizată de premier: 3. Există „o diferenţă semnificativă” între numărul real al deceselor COVID şi cel raportat populaţiei. Deci, am avut dreptate! Am fost minţiţi despre evoluţia pandemiei!”, a scris Firea pe Facebook.
”Au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti doar după interesele lor politice şi nu pe baze ştiinţifice!”, adaugă ea.
În opinia sa, este dezgustător să constatăm că cei de la USR-PLUS au invocat „transparenţa” doar când au vrut să-i şantajeze sau să se răzbune pe partenerii lor de coaliţie.
”Barna şi Voiculescu ştiau şi înainte de scandal ceea ce ne-au spus acum, dar au tăcut! Asta nu este transparenţă. Dacă vor ca măcar acum să fie transparenţi şi pentru cetăţeni, nu doar din interesele lor politice, să voteze luni comisia de anchetă cerută de PSD pentru a scoate la lumină cum s-au măsluit datele despre pandemie. Dacă nu o vor face, să nu aibă neruşinarea să mai vorbească vreodată despre transparenţă!”, conchide prim-vicepreşedintele PSD.
Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi cere premierului Florin Cîţu să clarifice două aspecte în perioada în care va fi ministru interimar la Sănătate şi anume metodologia privind raportarea deceselor cauzate de COVID, dar şi pe cea a Unifarm, cel mai mare jaf al pandemiei, precizând că aceste două aspecte sunt legate de PNL.
” O să-l rog pe domnul ministru interimar care ocupă de asemenea funcţia de prim-ministru să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a afirmat Voiculescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.