Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, întrebată marţi despre problemele alimentării cu apă caldă în sectoarele 2 şi 3, că CET Sud, care ţine de Ministerul Energiei, a luat această decizie pentru a face revizia în mai multe zone. Acest lucru s-a suprapus şi cu nişte avarii şi de aceea anumite părţi ale Bucureştiului au rămas fără alimentare cu apă caldă. Ea a precizat că astăzi va fi reîncărcat instalaţia şi sistemul va funcţiona din nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din nefericire, CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, a oprit pentru revizie mai multe zone şi a oprit alimentarea cu apă caldă. Dar sunt probleme cu alimentarea apei caldă pentru bucureşteni. De asemenea, această perioadă s-a suprapus şi cu o avarie. Am discuutat cu colegii şi astăzi vor să încarce instalaţia cu apă şi să funcţioneze sistemul”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată marţi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, despre problema alimentării cu apă caldă din anumite zone ale sectoarelor 2 şi 3 ale Bucureştiului. 

Firea a adăugat că a reuşit să fie depus dosarul pentru a accesa 300 milioane euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de termoficare.

„Suntem singuri care am început să înlocuim la propriu conducteţe de termoficare vechi de 50, 60 de ani. Vor veni aproape 300 milioane euro fonduri europene, pentru că am reuşit să depunem dosarul. Dacă şi cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf privind termoficarea”, a precizat primarul general al Capitalei. 

Aceasta a mai spus că „nu vor mai fi probleme în cartierul Aviaţiei cu apa caldă şi căldura, pentru că am înlocuit aceste ţevi”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.