Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că a trimis Corpul de control la Spitalul "Nicolae Malaxa” şi că, dacă neregulile vor fi confirmate în raportul acestuia, contractul managerului unităţii sanitare, Florin Secureanu, va înceta. Firea a mai spus că managerul spitalului absentează neîntemeiat de la serviciu, întrucât cererea de concediu pe care a depus-o în urmă cu câteva zile la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar fi trebuit trimisă la Primăria Capitalei, instituţia cu care Spitalul "Nicolae Malaxa” are contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un manager vechi. Nu ştiu dacă a mai avut astfel de probleme în trecut, am încercat şi eu să aflu dacă au mai fost situaţii de acest gen şi în perioada următoare îmi voi face o impresie mai clară. Dacă cele exprimate în presă se confirmă, se argumentează în raportul Corpului de control, consecinţa este clară: încetarea contractului de management”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că nu a reuşit să îl contacteze pe Florin Secureanu şi că cererea de concediu pe care acesta a depus-o la ASSMB în urmă cu câteva zile nu este legală, întrucât ea ar fi trebui trimisă la Primăria Capitalei, instituţia cu care spitalul are contract.

"L-am sunat pe domnul manager, dar avea telefonul închis, l-am sunat de foarte multe ori şi eu şi consilierul pe probleme de sănătate. Am sunat la spital să mi se facă legătura şi de acolo am aflat că este în concediu de vineri, că a trimis solicitare de concediu la ASSMB astăzi. Concediul ar trebui să dureze până pe 21 decembrie. Dar această cerere de concediu nu poate să fie o formă legală de zile libere câtă vreme nu este aprobată, iar ea trebuia să fie trimisă la Primăria Generală, la primarul general, cu care managerul are contract, şi nu la ASSMB. Nu a venit această cerere de concediu până în acest moment”, a afirmat Firea.

Ea îi cere managerului Spitalului "Nicolae Malaxa" să pună la dispoziţia Corpului de control al primarului documentele solicitate.

"Fac apel şi pe această cale ca domnul manager să nu se ascundă de primarul general şi de presă, să vină la serviciu, să pună la dispoziţie Corpului de control al primarului toate documentele care se solicită, mai ales că unele sunt din zona financiar-contabilă şi ele trebuie să fie verificate, analizate. Soluţia nu este să fugim de problemă şi să ne ascundem. Trebuie să vină să susţină argumentele domniei sale”, a declarat primarul.

Potrivit unui articol publicat de Gazeta Sporturilor, managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Jurnaliştii prezintă şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.