Primarul Gabriela Firea va solicita Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să aprobe Planurile Urbanistice Zonale pentru cele 10 parcuri aflate în administrarea municipalităţii şi vrea ca o comisie să facă un inventar al tuturor construcţiilor din parcuri, din care să rezulte şi dacă acestea sunt sau nu autorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a discutat, vineri, cu reprezentanţii instituţiilor şi direcţiilor municipalităţii despre situaţia celor zece parcuri aflate în administrarea ALPAB, respectiv Bordei, Carol I, Parcul Circului, Floreasca, Cişmigiu, Herăstrău, Izvor, parcul Sala Palatului, Tineretului şi Unirii, precum şi despre starea spaţiilor de joacă şi a spaţiilor verzi.

 “Avem în administrare zece parcuri, dintre care trei sunt monumente istorice. Este nevoie să aducem aceste parcuri la nivelul parcurilor din marile oraşe europene. (…) Vom stabili un plan de investitii astfel încât să fie acoperite toate reparaţiile şi modernizările necesare", a spus edilul Capitalei, subliniind că este necesară îmbunătăţirea aspectului aliniamentelor stradale, dar şi că sistemul de irigaţii este deficitar.

Primarul a spus că va supune aprobării, în CGMB, Planurile Urbanistice Zonale pentru cele 10 parcuri, documente care reglementează din punct de vedere urbanistic zonele de agrement, mobilier şi spaţiile verzi.

Firea a anunţat înfiinţarea unei comisii de inventariere a tuturor construcţiilotr din parcuri, din care vor face parte reprezentaţi ai direcţiilor Juridic, Patrimoniu, ai Poliţiei Locale şi ai ALPAB.

“Este necesar să cunoaştem cu exactitate situaţia juridică a fiecărei construcţii din parcuri. Dacă acestea sunt autorizate, dacă respectă autorizaţiile şi, în caz contrar, să aplicăm sancţiunile impuse de lege. Subliniez că încurajez investitorii, bucureştenii au nevoie de cât mai multe locuri de agrement unde să se relaxeze, însaă toate aceste investiţii trebuie să respecte legea", a spus primarul.

În cadrul şedinţei s-a discutat şi despre cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău. Terenul, în suprafaţă de 69.982,40 metri pătraţi, situat pe Şoseaua Nordului nr. 7-9, urmează să fie înscris în cartea funciară ca proprietate publică a Bucureştiului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.