Primarul municipiului Bucureşti afirmă că 7.768 de bucureşteni s-au înscris, în primele două zile, în programul de testare iniţiat de primărie, prin care vor fi făcute teste de tip antigen pentru depistarea noului coronavirus, Firea afirmă că în opinia sa „poate nu ar fi rău” ca Ministerul Sănătăţii şi specialiştii să analizeze posibilitatea ca cei declaraţi pozitivi şi asimptomatici sau cu simptome uşoare să rămână acasă, în baza unei declaraţii pe propria răspundere, fără a fi internaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Noi ne dorim ca în scurt timp să se acopere prima etapă de testare, cele 11.000 de persoane şi să trecem la a doua etapă care va demara chiar în momentul în care va fi încheiată prima etapă” a afirmat Firea duminică, într-o conferinţă de presă. 
Aceasta a spus că multe persoane au sunat-o şi i-au transmis că se tem că, dacă în urma testării vor fi declarate pozitive, vor ajunge la spital, iar familiile lor în izolare. 
„Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătăţii să analizeze împreună cu specialiştii în epidemiologie, virusologie, boli infecţioase, dacă s-ar putea şi în ţara noastră să se aplice un model european brevetat cu succes în Germania, spre exemplu, ca persoanele pozitive dar fără simptome sau cu simptome uşoare, pe o declaraţie pe proprie răspundere a sa şi a familiei, să rămână acasă, bineînţeles, în condiţiile în care există posibilitatea: o cameră separată pentru persoana respetctivă pentru a nu transmite virusul familiei” a afirmat primarul general.
Ea a argumentat că în acest fel populaţia ar fi şi mai dornică să se testeze, să afle starea de sănătate şi nu ar mai fi această reticenţă în ideea că dacă testul este pozitiv, automat urmează internarea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.