Primarul general Gabriela Firea anunţă că s-a născut primul copil prin programul „O şansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această veste minunată ne confirmă că împreună putem schimba vieţi! Fericita mămica a născut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală, o fetiţă perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB. Naşterea acestui bebeluş reprezintă o veste extraordinară pentru familia sa dar şi pentru noi, mai ales că prin acest program ne-am propus să susţinem financiar cât mai multe cupluri care doresc să-şi împlinească visul de a avea copii”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.
 
Ea precizează că, prin acest proiect de sprijinire a cuplurilor infertile, demarat la iniţiativa ei în anul 2018, Primăria le oferă familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro.
 
„Deşi a început în data de 14 iunie 2018, în doar şase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect au fost ocupate. Conform ultimelor date centralizate, până în data de 12 martie 2019, avem deja 641 de proceduri efectuate dintre care 361 sunt sarcini în evoluţie. Această rată de succes (de 56%) este extraordinară şi reprezintă garanţia că demersul nostru într-adevăr poate schimba vieţi! De altfel, această iniţiativă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris şi în presa internaţională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorităţi locale din România, care şi-au exprimat intenţia de a implementa programe similare în oraşele lor”, afirmă Firea.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.