Un număr de 400 de credite pentru studenţi şi familii tinere, în condiţii avantajoase, au fost acordate de bănci în ultima lună, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea, care precizează că ministerul pe care îl conduce plăteşte deja dobânzile subvenţionate pentru creditele solicitate în programele „Student Invest” şi „Family Start”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În doar o lună, băncile au primit solicitări de la aproape 300 de studenţi şi 100 de familii pentru credite garantate de stat şi cu dobândă subvenţionată. În total, au fost accesate credite în valoare de peste 18 milioane de lei.  Zilnic, specialiştii care lucrează la Fondul Român de Contragarantare de Contragarantare validează câteva zeci de solicitări de creditare venite din partea băncilor înscrise în program: CEC Bank, Libra Internet Bank şi băncile cooperatiste din reţeaua CREDITCOOP. Sunt convinsă că de anul viitor şi mai multe instituţii bancare vor fi partenere în proiect”, transmite  ministrul Familiei.
 
În bugetul pentru anul 2023, ministerul are la dispoziţie 47 milioane de lei pentru a achita dobânzile, comisioanele de analiză şi comisioanele de gestiune a garanţiilor de stat pentru creditele „Student Invest” şi „Family Start”. 
 
”Mă bucur că acest program se dovedeşte util pentru mulţi tineri. Ştiu, de asemenea, că sunt situaţii în care băncile au refuzat clienţii din anumite motive. Pregătim modificări importante pentru a corecta micile probleme şi pentru a face mai accesibile cele două programe. Este una dintre priorităţile noastre pentru anul 2023, aşa cum ne dorim şi mai multe bănci să ne fie parteneri în program”, declară Gabriela Firea.
 
Prin programul “Student Invest” studenţii pot obţine un credit de până la 10.000 de euro, cu dobânda plătită integral de Ministerul Familiei, iar în programul “Family Start” tinerele familii pot accesa credite de maximum 15.000 de euro, cu dobânda subvenţionată 75%. În plus, banii pot fi restituiţi în maximum 10 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.