Ministrul Apărării Mihai Fifor a transmis duminică un mesaj de Ziua Veteranilor şi a spus, adresându-se celor care au luptat în al Doilea Război Mondial, că ştie problemele cu care se confruntă şi că va găsi soluţii. Fifor spune că cei care au fost pe front cu zeci de ani în urmă au oferit următoarelor generaţii lecţia demnităţii şi a patriotismului şi au arătat ce înseamnă iubirea de ţară. În prezent mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, aproape 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 29 aprilie, de Ziua Veteranilor de Război, ne amintim de oamenii care şi-au sacrificat cei mai frumoşi ani din viaţă luptând pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial. Avem datoria să transmitem mai departe faptele lor de curaj şi vitejie, cinstirea eroilor noştri reprezentând cea mai de preţ îndatorire pe care o avem. Ei ne-au învăţat, de-a lungul timpului, lecţia demnităţii şi a patriotismului, dovedindu-ne, cu puterea faptelor de arme, că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, în urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a avut peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi şi aproape 92.000 de militari au murit în acea perioadă. În prezent mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, aproape 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

"Tânăra generaţie şi militarii noştri care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţii, pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale, au avut şi au ce învăţa de la veterani, din bogata lor experienţă de viaţă, datori fiind în a duce mai departe tradiţiile şi renumele Armatei României, precum şi prestigiul militarului român”, mai scrie ministrul.

Fifor li s-a adresat veteranilor de război, spunând că le cunoaşte problemele cu care se confruntă şi va găsi soluţii pentru ele: "Cu ajutorul specialiştilor în domeniu, vă vom fi aproape şi vom identifica cele mai bune soluţii în sprijinul dumneavoastră. Pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă în timpul războiului, în anii grei de transformări care au urmat, pentru faptul că aţi trecut cu bine şi cu fruntea sus peste greutăţile vieţii, vă asigurăm de întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.