Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, afirmă, în mesajul adresat la începutul anului şcolar, că este "cu adevărat mândru" să constate că sistemul militar de învăţământ românesc este "unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, afirmă, în mesajul trasnsmis la începutul anului şcolar, că pe elevi nu îi aşteaptă un an uşor.

"Cu siguranţă nu vă aşteaptă un an uşor, pentru că aşteptările sunt mari de la dumneavoastră. Veţi avea de trecut examene dificile, veţi fi puşi în faţa unor obstacole greu de trecut, va fi nevoie de multă muncă şi implicare, dar nu veţi fi singuri în această încercare", spune el, adăugând că elevii îi vor avea alături pe profesori şi instructori, vor avea la dispoziţie baze didactice şi de pregătire dintre cele mai moderne şi "sprijinul necondiţionat" al echipei pe care o conduce la minister.

"Asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României - profesionişti pregătiţi şi instruiţi la standarde moderne - a fost şi va rămâne una dintre priorităţile de bază ale mandatului pe care mi l-am asumat la conducerea Ministerului Apărării Naţionale. Cunoaşteţi eforturile majore pe care le depunem pentru reîmprospătarea efectivelor armatei. Cu sprijinul Guvernului României, am reuşit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanşat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acţionat şi pe palierul educaţional şi formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan", afirmă Fifor.

El menţionează că au fost mărite cifrele de şcolarizare, dând exemplul  Institutului Medico-Militar, unde s-a dublat numărul de locuri la admitere.

"În ceea ce priveşte învăţământul liceal militar, anul şcolar 2018-2019 ne găseşte într-o echipă mult mai puternică: după refacerea, în 2016, a Colegiului Naţional Militar «Tudor Vladimirescu» de la Craiova, astăzi, la Constanţa, după 20 de ani de la desfiinţare, Colegiul Naţional Militar «Alexandru Ioan Cuza» reîntregeşte clubul de elită al învăţământului liceal militar (...) Sunt cu adevărat mândru să constat că sistemul militar de învăţământ românesc este unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite", adaugă Fifor.

El le transmite elevilor că, deşi  nu îi aşteaptă un an uşor, la final se vor bucura de roadele muncii lor, dând exemplul absolvenţilor care studiază acum la academii din ţară sau din SUA.

"După finalizarea studiilor, predecesorii dumneavoastră au devenit profesionişti redutabili, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri angajaţi în misiuni complexe şi importante. Sunt oameni în care ţara îşi pune, pe drept, nădejdea. Sunt modelele voastre, de la care vă puteţi inspira. Priviţi, de asemenea, la dascălii voştri: prin mâinile lor au trecut generaţii şi generaţii de elevi pe care i-au purtat, cu răbdare şi cu pricepere, spre rezultate pe care puţini le pot obţine. Şi, nu în ultimul rând, priviţi la părinţii voştri. Veţi înţelege din privirile lor atât grija pe care v-o poartă, cât şi mândria că v-au putut susţine pentru împlinirea visului de a vă pregăti pentru o carieră în Armata României. Sunteţi datori să le confirmaţi speranţele şi încrederea şi să le împliniţi bucuria, prin rezultate cât mai bune la învăţătură", mai spune Fifor.

Ministrul Apărării, MIhai Fifor, participă la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.