Ministrul Apărării Naţionale, Mihai fifor, a anunţat, marţi, că se continuă discuţiile pentru extinderea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, fiind în derulare o analiză pentru o nouă suprafaţă de teren care să permită dezvoltarea. Fifor anunţă că a discutat din nou cu partenerii amenicani despre prezentţa lor permanentă în baza respectivă şi s-au primit asigurări că aceasta va continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm să discutăm despre extinderea şi întărirea bazei de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde Guvernul României asigură tot sprijinul partenerilor americani. Este una dintre discuţiile pe care le avem cu partenerul american, un angajament pe care ni l-am luat în faţa partenerului american”, a declarat Fifor.

Potrivit acestuia, în prezent se realizează o analiză asupra unei posibile suprafeţe de teren care să poată fi preluată pentru dezvoltarea bazei.

”Suntem în faza în care se face analiza pentru o nouă suprafaţă de teren, astfel încât să putem sprijini în preluarea acestei suprafeţe de teren, esenţiale în extinderea bazei. (...) Am discutat din nou despre bază, am solicitat din nou prezenţa militară permanentă, pe bază rotaţională, şi am primit toate asigurările că acest lucru va continua fără nicio problemă”, a mai spus Fifor.

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO a avut loc, săptămâna trecută, la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.