Două fetiţe gemene, în vârstă de o lună şi 17 zile, sunt duse, marţi, de la Fălticeni la Spitalul de Copii din Iaşi, cu un echipaj SMURD, în urma unor complicaţii apărute după infectarea cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicilor, cele două fetiţe vor fi internate la Terapie Intensivă în Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. 

”Echipajul SMURD va aduce de la Fălticeni gemene de o lună şi 17 zile, 2,5 kilograme, în incubatoare, cu detresă respiratorie acută COVID-19 la Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii", a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. 

Peste 7.600 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii. 

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.204 cu 72 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 persoane, cu 21 mai multe faţă de ziua anterioară. Dintre cei 136 pacienţi internaţi la ATI, 114 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 375 sunt minori, 374 fiind internaţi în secţii, cu 14 mai puţin faţă de ziua anterioară şi 1 la ATI, cu 2 mai puţin faţă de ziua anterioară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.