Fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni, după ce medicii de la Grigore Alexandrescu îi vor face toate investigaţiile. Dr. Radu Zamfir a precizat pentru News.ro că, dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Surse medicale din cadrul Spitalulu de copii Grigore Alexandrescu din Capitală au precizat pentru News.ro că fetiţa de 5 ani va fi transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce i se vor face toate consulturile: cardiologic, CT, pediatric. 
La Spitalul Fundeni, medicii ii vor face analize de specialitate şi vor decide dacă este nevoie de un transplant hepatic sau nu. În cursul zilei de joi mama copilului a fost investigata în eventualitatea unui transplant de ficat pentru fetita.
Dr. Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant a explicat pntru news.ro care sunt paşii care vor fi urmaţi odată ce fetiţa în vârstă de 5 ani va ajunge la Centrul de Transplant Hepatic, la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală. 
“Pacienta va fi transferată la IC Fundeni in vederea stabilirii indicatiei de transplant hepatic si evaluării pretransplant ficat. Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, de către o echipă multidisciplinară formată din specialişti de la I C Fundeni şi de l;a Spitalul Grigore Alexandrescu”,a declarat pentru News.ro directorul ANT, Dr. Radu Zamfir.  
 
Fetiţa a fost internată în data de 4 aprilie la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii nu au detectat atunci în cazul ei nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negative. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nici nu a avut legătură epidemiologcă cu alt caz raportat către OMS Europa. Copilul a ajuns la spital cu insuficienţă hepatică, transaminaze crecute şi icter la un copil la care nu există marker de infecţie virală hepatică, aşa cum au anunţat responsabilii din Ministerul Sănătăţii în data de 25 aprilie.
Ulterior, în urma investigaţiilor de specialitate, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu nu au detectat în cazul fetiţei prezenţa adenovirusului, ci doar a anticorpilor SARS-CoV-2.
Prof. Dr. Vlad Braşoveanu de la Spitalul Clinic Fundeni a explicat pentru News.ro că nu este exclusă posibilitatea ca fetiţa să sufere de boala Wilson, o afecţiune care presupune un deficit enzimatic, process care duce la acumularea cuprului în sistemul nervos central. La Spitalul Clinic Fundeni însă echipa medicală, în urma analizelor de specialitate, va stabili concret diagnosticul şi va decide dacă se va impune sau nu o operaţie de transplant hepatic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.