Familiile celor care nouă persoane care au murit în accidentul rutier grav produs luna trecută în judeţul Neamţ vor primi ajutoare sociale de urgenţă în valoare de 10.000 de lei de la Ministerul Muncii, a decis joi Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea de Guvern aprobată joi prevede acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 674.600 lei, pentru sprijinirea a 170 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, accident rutier, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Astfel, Ministerul Muncii va acorda 108.500 lei pentru 22 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Botoşani, Buzău, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii şi alţi 506.100 de lei pentru 142 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi din Capitală, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ministerul Muncii a mai alocat 60.000 de lei pentru şase familii din judeţul Neamţ, ai căror membri au murit în accidentul rutier de luna trecută din judeţul Neamţ.

Nouă persoane cu vârste între 17 şi 45 de ani au murit în luna aprilie a acestui an, după ce un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. Două persoane au fost date dispărute şi au fost găsite de către scafandri şi pompieri joi dimineaţă, la aproximativ opt ore de la producerea accidentului. O singură persoană - un tânăr de 22 de ani - a reuşit să se salveze. În maşină - o autoutilitară de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn - se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbători.

Poliţiştii au descoperit atunci că dintre cele şase locuri pe scaune, autoutilitara avea montate doar trei scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte persoane, pe bănci din lemn, improvizate.

Potrivit Poliţiei Române, din cercetările preliminare s-a stabilit că accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei defecţiuni la roata stânga-spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.