Familia Regală a transmis, duminică, un mesaj la vestea trecerii la cele veşnice a eseistului şi filosofului Mihai Şora, în care arată că acesta a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii iar în anul 2011, a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Şora, In Memoriam. Familia Regală a aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a eseistului şi filosofului Mihai Şora. Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Mihai Şora a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii. În anul 2011, Mihai Şora a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I.”, se arată în mesajul Familiei Regale.
 
”Majestatea Sa Custodele Coroanei adresează condoleanţe şi transmite întreaga compasiune familiei şi prietenilor marelui dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, mai scrie instituţia. 
 

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a murit, sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Pe pagina sa de Facebook a apărut, sâmbătă seara, o postare cu mesajul: ”Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi”, semnată Aziul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.