Instrumentele care contribuie la o experienţă online sigură trebuie să fie cunoscute de către copii, iar gestionarea şi verificarea setărilor de confidenţialitate sunt importante, a transmis, marţi, platforma Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă te îngrijorează activităţile pe care copilul tău le desfăşoară online, un prim pas este să descoperiţi împreună instrumentele care pot contribui la o experienţă sigură. Verifică dacă ştie unde se află butonul de raportare, cum poate să blocheze sau să restricţioneze accesul cuiva la profilul lui”, se arată în comunicat.

Totodată, este important ca părinţii să discute cu copii despre ce înseamna siguranţa în mediul online cât mai devreme, chiar înainte să înceapă să folosească platformele de socializare.

”Studiile arată că mulţi copii, începând chiar de la şase ani, au acces la smartphone-uri sau tablete. Astfel, este foarte important să începi să discuţi cu cel mic despre tehnologie cât mai devreme, chiar înainte de vârsta de 13 ani, când îşi pot face un cont pe platformele de socializare. Dacă fiul sau fiica ta sunt pe Facebook sau pe Instagram, împrieteneşte-te şi tu cu ei”, se arată în comunicat.

Facebook şi Instagram impun utilizatorilor să aibă cel puţin 13 ani pentru a-şi crea un cont pe platformă (în unele ţări, limită de vârstă poate fi chiar mai mare, în funcţie de legislaţia locală). Totodată, părinţii sunt sfătuiţi să ajute copiii să-şi gestioneze timpul petrecut online.

”Încearcă să fii un bun model. Ideea potrivit căreia copiii fac ce faci tu, nu ce le spui să facă, este la fel de valabilă pentru mediul online ca şi în viaţa reală. Dacă stabileşti limite orare pentru a-i restricţiona copilului folosirea reţelelor de socializare sau a internetului (de exemplu, fără mesaje SMS după ora 22:00), respectă şi tu aceleaşi reguli”, se arată în comunicat.

Totodată, verificarea şi gestionarea setărilor de confidenţialitate sunt importante.

”Odată ce copilul tău adolescent se înscrie pe o platformă de socializare, poate folosi instrumentele şi setările disponibile pentru a-şi gestiona contul. Facebook pune la dispoziţia utilizatorilor setări de confidenţialitate, prin intermediul cărora aceştia pot controla cine poate să devină prietenul lor, cine le poate vedea postările şi dacă sunt distribuite în mod implicit detalii precum locaţia. Instagram oferă multe instrumente flexibile pentru a facilita siguranţa adolescenţilor în mediul online, inclusiv filtre împotriva intimidării, avertismente legate de descrierile folosite şi ascunderea conţinutului sensibil”, se arată în comunicat.

De asemenea, adolescenţii pot restricţiona interacţiunile nedorite pe profilurile lor şi pot raporta cu uşurinţă conturi, comentarii şi postări pentru intimidare. Facebook a dezvoltat o serie de politici (Standardele Comunităţii) care definesc ceea ce este sau nu este în regulă să fie distribuit pe platformele companiei.

”Există un link pe aproape toate postările de pe Facebook şi Instagram pentru raportarea abuzurilor, intimidării, hărţuirii şi a altor probleme. Echipele globale ale companiei lucrează 24 de ore din 24 pentru a analiza lucrurile pe care utilizatorii le raportează şi pentru a elimina tot ceea ce încalcă Standardele Comunităţii. Ne propunem să revizuim majoritatea rapoartelor în termen de 24 de ore”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.