O fabrică de confecţii din Brăila, cu 476 de angajaţi, a fost închisă temporar, după ce 42 de salariaţi s-au infectat cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma confirmării celor 42 de bolnavi, epidemiologii au decis să trimită în izolare la domiciliu 343 de muncitori. În  consecinţă, activitatea fabricii de confecţii a fost suspendată, a anunţat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc. 

”În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară (pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi). Pentru ca orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile ce pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii. Întrucât în acest moment, urmare a deciziei CCR, nu este cert dacă salariaţii care au primit recomandarea izolării vor primi concediu medical, iar restul salariaţilor nu beneficiază de şomaj tehnic, conform prevederilor legale în vigoare, i-am comunicat ieri doamnei ministru Violeta Alexandru această situaţie, solicitându-i sprijinul pentru soluţionarea problemei”, a precizat, joi, prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

Boboc a adăugat că a convenit cu ministrul Muncii asupra unei mdificări legislative: ”Doamna ministru a înţeles situaţia dificilă în care se găsesc atât antreprenorul căt şi salariaţii şi am convenit asupra unei propuneri de modificare a OUG nr.30/2020, ordonanţă care stabileşte măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2. Propunerea de modificare ce urmează a fi înaintată în cel mai scurt timp Guvernului, vizează acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic salariaţilor angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariţiei unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului. Indemnizaţia se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă”.

În judeţul Brăila, conform raportării de miercuri, sunt 330 de bolnavi de coronavirus de la începutul pandemiei.

 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.