Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, tânăr care a murit în urma incendiului de la Colectiv, afirmă că exploziile de la Crevedia ar fi putut fi prevenite dacă autorităţile statului îşi făceau treaba ”şi nu ar fi permis unui primar afacerist să îşi desfăşoare activitatea comercială după bunul său plac dar împotriva legii”. Totodată, el consideră că nu este acceptabil numărul mare al răniţilor din rândul forţelor de intervenţie. ”Au fost victime pompierii ne arată cât de slab au fost pregătiţi aceştia pentru astfel de intervenţii şi poate ne arată gradul mare de inconştienţa şi poate ne arată că cel mai important pentru Arafat şi compania este imaginea, desfăşurarea de forţe şi niciodată siguranţa omului”, adaugă Iancu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Arafat şi echipa lui, oameni dornici de vizibilitate, de publicitate conştientizează că aseară au trimis pompieri la moarte? Îşi dau seama băieţii ăştia că din prea marea lor dorinţă de «a face bani» şi de a câştiga putere au uitat să mai fie oameni, au uitat că a fi pompier, a fi salvator înseamnă instrucţie, pregătire, exerciţii continue şi foarte foarte multă prevenţie pentru că un pompier este aur şi nu îţi poţi permite să îl pierzi?”, arată Eugen Iancu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că incendiul ar fi putut fi prevenit dacă autorităţile îşi făceau treaba.

”Aseară faptul că in timpul unui incendiu; care ar fi putut fi prevenit dacă pompierii şi celelalte autorităţi ale statului şi-ar fi făcut treaba şi nu ar fi permis unui primar afacerist să îşi desfăşoare activitatea comercială după bunul său plac dar împotriva legii, primar care culmea declară că nu îi pasă dacă mor pompieri in incendiu; au fost victime pompierii ne arată cât de slab au fost pregătiţi aceştia pentru astfel de intervenţii şi poate ne arată gradul mare de inconştienţa şi poate ne arată că cel mai important pentru Arafat şi compania este imaginea, desfăşurarea de forţe şi niciodată siguranţa omului”, susţine el.

Eugen Iancu afirmă că nu este acceptabil faptul că, din 58 de victime, 43 sunt cadre ale MAI.

”În plângerea penală prin care ceream anchetarea modului în care s-a făcut intervenţia de la Colectiv reclamam tocmai haosul acelei intervenţii. Numai că după 7 ani dosarul încă este ţinut la sertar de către procurorii militari care protejând astfel conducerea MAI nu au făcut nimic altceva decât să devină complici la dezastrul din noaptea trecută şi la dezastrele care vor urma. Domnilor procurori ai Parchetelor Militar şi General sunteţi complici la rănirea a 43 de cadre ale MAI. Voi nu faceţi justiţie, voi sunteţi buni de trimis spre judecată, pentru că trebuie să răspundeţi pentru inactivitatea voastră. 10 victime sunt în stare foarte gravă, să ne rugăm să nu pierdem nicio viaţă pentru că îi veţi avea pe conştiinţă, domnilor procurori complici la dezastrul din ţara asta”, mai susţine el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.