Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni vor fi transferaţi alţi 6 pacienţi cu arsuri grave în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. El a precizat că rudele pacienţilor transferaţi în străinătate vor putea însoţi bolnavii, vor avea asistenţă consulară, inclusiv suport financiar pe perioada şederii acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, alţi doi la Milano. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi la Milano este în stare critică şi cei de acolo, cu care sunt în legătură, fac eforturi ca să îl stabilizeze. Pentru celălalt situaţia nu este la fel de dramatică, nu este un pacient critic. Urmează ca în cursul acestei zile şi la noapte să fie transferaţi alţi 6 pacienţi de la Spitalul Floreasca şi doi de la Spitalul Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi va fi Austria - AKH şi Graz, în Germania, şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista cel puţin două zboruri care să ducă aceşti pacienţi, unele dintre ele cu escală”, a precizat Rafila.
 
Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătăţii, în urma exploziilor de la Crevedia la Spitalul Floreasca sunt 30 de pacienţi, 3 civili şi 27 de pompieri.
 
”Sunt 5 pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic. Toţi aceşti pacienţi au fost toaletaţi din punct de vedere chirurgical, supravegheaţi şi sunt în permanentă evaluare. Cel de-al doilea spital cu un număr important de pacienţi, 13, dintre care 5 civili şi 8 pompieri, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni. Şi acolo sunt 5 pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic”, a anunţat Rafila.
 
Potrivit datelor prezentate de Rafila la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri sunt 4 pacienţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias - 6 pacienţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - 2 pacienţi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte - 3 pacienţi.
 
De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai anunţat că aparţinătorii pacienţilor transferaţi în străinătate vor putea însoţi bolnavii, vor avea asistenţă consulară, inclusiv suport financiar pe perioada şederii acolo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.