Coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa, medic la Spitalul Floreasca, a precizat că în această unitate medicală mai sunt internaţi 12 pacienţi cu arsuri în urma exploziilor de la Crevedia, dintre care doi sunt în stare gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În momentul de faţă mai sunt internaţi 12 pacienţi, doi sunt în Unitatea de îngrijiri a arşilor gravi, din păcate starea lor este aceea de la început, foarte gravă, au 95 la sută suprafaţă corporală arsă. 5 sunt mai bine, dar tot în Unitatea de arşi, în salonul de post-critici şi alţi 5 sunt la Secţia de chirurgie plastică care a fost transformată într-o unitate numai pentru arşi, deci acolo sunt numai acei pacienţi, sunt acei pacienţi care au arsuri uşoare”, a declarat Bogdan Opriţa, la Medika TV, luni seară.
 
Opriţa a adăugat că, în cursul zilei de luni, patru pacienţi au fost externaţi.
 
”Astăzi au fost externaţi 4 pacienţi din spitaul nostru, 3 dintre ei nu prezentau arsuri, aveau numai contuzii post-traumatice şi unul care prezenta arsuri uşoare şi care poate fi îngrijit în continuare în ambulator”, a spus Opriţa.
 
Coordonatorul SMURD a vorbit şi despre mobilizarea medicilor de la Floreasca, după explozia de la Crevedia.
 
”La ora 21 am declanşat Planul Alb, primul pacient a venit la ora 21.41, deci am avut timp 40 de minute să ne pregătim, să pregătim grupul operator de urgenţă, practic toate operaţiile au fost amânate, cele care se puteau amâna, apoi s-au eliberat saloane prin redistribuire şi colegii din spital au fost prompţi, mai ales colegii de la secţiile chirurgicale. Au fost deschise şi blocurile operatorii de pe secţii. La ora 22.30 toate turele libere din spital se prezentaseră şi eram gata de intervenţie”, a adăugat Opriţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.