Expertul în politici de sănătate publică Ioana Stăncel este de părere că medicii de familie sunt nemulţumiţi pentru că sistemul informatic le îngreunează mult activitatea, iar dacă există erori tot medicului i se impută anumite sume de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Activitatea medicului de familie este foarte mult îngreunată pentru să sistemul informatic nu funcţionează. Se blochează foarte mult timp. Responsabilitatea juridică rămâne în sarcina medicului, nu pot să valideze, nu pot să facă anumite verificări şi, dacă se întâmplă să existe erori, neintenţionate, dar care nu au putut fi verificate, prejudiciul este imputat medicului”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv. 
 
Ea a explicat că această situaţie, alături de faptul că există din ce în ce mai mulţi pacienţi care suferă de mai multe boli cronice, care ”necesită mult mai mult timp”, au dus la ”nemulţumirile medicilor de familie, în contextul general al situaţiei economice naţionale”.
 
Stăncel a susţinut că ”medicii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate” pentru că, în condiţiile evoluţiei economiei, veniturile lor nu numai că nu au crescut, ba chiar ”au stagnat sau au scăzut”. 
 
Ea a spus că una dintre soluţii ar fi modificarea normei de lucru a medicilor de familie, care ar duce, totodată, şi la creşterea accesabilităţii persoanelor care se adresează medicinei primare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.