Sorin Faur, expert HR, susţine că după implementarea directivei europene ca salariile să nu mai fie secrete vom asista la o egalizare a salariilor pentru aceeaşi poziţie, precizând că diferenţa va apărea în celălalt aspect al beneficiilor care ţin de salarizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Faur a discutat, miercuri, la Prima News, despre directiva europeană ca salariile să nu mai fie secrete pe aceeaşi categorie de activităţi.  
“Un aspect interesant care se va întâmpla este că, odată implementată această directivă şi în legislaţia din România şi transpusă în practică efectiv, va apărea un fenomen de competiţie specială între companii, în sensul în care pe de o parte vom asista la o egalizare a salariilor pentru aceeaşi poziţie, se va da un ton în piaţă, marile companii vor da tonul şi cumva toată lumea se va alinia la acel nivel. Se va stabili un nivel în piaţă prin legea cererii şi ofertei. Diferenţa va apărea în celălalt aspect al beneficiilor care ţin de salarizare, pachetul are două componente: partea salarială şi beneficiile, care sunt beneficii directe şi indirecte, care ţin de brand, că lucrezi cu o companie mare, lider mondial poate, ceea ce contează şi în CV şi în experienţa ta profesională, beneficii care ţin de condiţiile de muncă, de spaţiul în sine, de dotări, de echipamente. Sunt multe beneficii dincolo de cele materiale, directe, pe care le poţi primi prin bonuri de masă, tichete, sală, abonamente medicale, vacanţe exotice. E o serie de beneficii care pot fi acordate”, a declarat expertul HR.
El a menţionat că acest lucru va muta atenţia de la componenta strict financiară la valoarea adăugată pe care compania poate să o acorde angajaţilor din perspectiva calităţii vieţii. 
“Ceea ce este un lucru foarte bun, pentru că într-un fel se va muta atenţia de la componenta strict financiară care la un moment dat se va egaliza pe anumite paliere şi se va muta accentul pe valoarea adăugată pe care compania poate să o acorde angajaţilor din perspectiva calităţii vieţii şi calităţii vieţii de angajat. E foarte interesant pentru că va contribui la creşterea demnităţii noastre ca angajat. De ce? Vom învăţa că banii sunt importanţi şi ştim deja, dar vom descoperi o dată în plus şi tot mai mult că şi celelalte dimensiuni ale vieţii noastre sunt importante, adică nu doar banii”, a explicat Sorin Faur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.