Angajaţii structurilor din cadrul Primăriei Capitalei au montat duminică noapte 10.000 de paturi de campanie şi saci de dormit şi au pregătit 1.400 de porţii de hrană în tabăra de sinistraţi amenajată la Arena Naţională, în cadrul exerciţiului Seism 2018. Peste 500 de angajaţi ai municipalităţii au fost implicaţi în amenajarea taberei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul exerciţiului Seism 2018, pe parcursul nopţii trecute, angajaţii PMB au organizat tabăra de sinistraţi de la Arena Naţională, care are o capacitate de 20.600 de persoane care pot fi adăpostite, montând 10.000 de paturi de campanie şi saci de dormit şi preparând 1.400 de porţii de hrană.

Foto: PMB
Foto: PMB

ASSMB şi DGASMB au asigurat o morgă mobilă, consiliere psihologică şi personal medical. PMB precizează că, potrivit inventarulului paturilor disponibile în spitalele administrate de ASSMB şi al locurilor de frigidere mortuare, la ora 8.00 erau disponibile 573 de paturi medicale pentru adulţi, 49 pentru copii (cu posibilitate de suplimentare de 126 de paturi), 398 de paturi chirurgie (cu posibilitate de suplimentare de încă 90), 61 de ventilatoare ATI, 76 de paturi terapie intensivă/monitorizare (la nevoie înca 11) şi 47 frigidere mortuare.

Foto: PMB
Foto: PMB

„Compania Municipală Consolidări Bucureşti a participat activ la acţiunea de organizare a taberei pentru sinistraţi la Arena Naţională, noaptea trecută, aproape 130 de angajaţi ai companiei au ajutat, în principal, la montarea paturilor de campanie necesare celor câteva mii de sinistraţi. Toate utilajele şi maşinile din dotarea Companiei Municipale Consolidări Bucureşti au fost redirecţionate către Arena Naţională, pentru a fi folosite în caz de nevoie. Pe parcursul nopţii, au mai fost distribuite prelungitoare electrice către zonele indicate”, transmite municipalitatea.

Au mai participat la organizarea taberei şi 72 de angajaţi STB cu 12 autobuze care au preluat participanţii la exerciţiu, 40 de mijloace de intervenţie (şase remorchere, două de intervenţii, două pentru depanări, cinci echipe sudură şi verificat calea de rulare, trei echipe macaze automate şi şase echipe de verificat reţeaua de contact, patru basculante, două automacarale).

Foto: PMB
Foto: PMB

Totodată, 130 de poliţişti locali au sprijinit acţiunea de organizare a taberei, au montat paturi pentru sinistraţi şi au asigurat menţinerea ordinii publice în zonă, în timp ce echipele inspectorilor Direcţiei Control din cadrul Poliţiei Locale Bucuresti efectuau acţiuni speciale de depistare a imobilelor avariate, care prezentau riscuri.

DGASMB pune la dispoziţie luni, pentru exerciţiu, două cantine sociale pe care le administrează: Cantina Sf. Constantin din Str. Sf. Constantin, nr. 8, Sector 1 şi Cantina Griviţa, de pe Calea Griviţei, nr. 216, Sectorul 1.

Potrivit scenariului exerciţiului Seism 2018, sâmbătă dimineaţă, la ora 08.37, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7,5 grade pe scara Richter, unde seismică având ca axă de deplasare Bucureşti - Alexandria - Sofia şi Iaşi - Chişinău.

Foto: PMB
Foto: PMB

O replică de 5,8 grade a cutremurului iniţial simulat în cadrul exerciţiului Seism 2018 s-a produs, duminică, echipele pornind în teren pentru a evalua situaţia. În urma replicii, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a solicitat suplimentarea forţelor din Bucureşti cu echipe de căutare-salvare (inclusiv alpinişti) din judeţele Vrancea, Braşov, Constanţa, Călăraşi, Buzău, Argeş. Forţele se vor prezenta în bazele de operaţii, urmând a fi direcţionate în zonele afectate de replica seismului.

Potrivit datelor transmise, luni dimineaţă, de către DSU, în cadrul exerciţiului Seism 2018, 565 de oameni au fost salvaţi în cursul nopţii, 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, iar peste 4.700 sunt dispărute.

De asemenea, potrivit scenariului, au fost afectate 4.200 de clădiri (420 distruse total, 1.420 distruse parţial şi 2.400 improprii pentru locuit).

În cadrul exerciţiului, se înregistrează la această oră, potrivit scenariului,  peste 3.000 de persoane decedate, 5.200 de persoane rănite, peste 40.000 persoane fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă.

Tot potrivit scenariului, cinci spitale din Bucureşti au fost distruse de cutremur, 22 de unităţi spitaliceşti au fost distruse parţial, iar opt au fost avariate dar au rămas funcţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.