Un exerciţiu complex de căutare şi salvare de persoane, dar şi de limitare a efectelor unei poluări marine, are loc la Constanţa, scenariul prevăzând ciocnirea între două nave, una dintre acestea fiind un tanc petrolier. Acţiunea autorităţilor are loc atât pe mare, cât şi la ţărm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, marţi, a început exerciţiul comun de antrenament pentru căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare şi răspuns la poluare marină-SARPOL 2018.

Conform scenariului exerciţiului, în urma coliziunii între două nave, dintre care una este tanc petrolier, o mare cantitate de produs petrolier este deversată în mare. Autorităţile intervin atât pe mare, cât şi la ţărm, respectiv în zona în care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de poluarea marină.

În aceste condiţii o parte importantă a exerciţiului prevede activităţi ale forţelor si mijloacelor de intervenţie în zona plajei Modern din Constanţa, a precizat sursa citată.

În urma declanşării exerciţiului a fost convocat, în regim de urgenţă, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), iar sub coordonarea prefectului judeţului Constanţa s-a aprobat punerea in aplicare a Planului Naţional de pregătire, raspuns si cooperare in caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Totodată, s-a activat Secretariatului Tehnic al CODM la sediul Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa.
La acest exerciţiu sunt angrenate forte si mijloace de intervenţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor si Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării si Inovarii, Ministerului Sănătăţii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Societati private si ONG-uri.


Exerciţiul respectiv se desfăşoară timp de două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.